Captain Africa | Voodoo Festival

Het voodoo festival in Benin

Een onvergetelijke belevenis

 • Beschrijving
 • Dag per dag
 • Info en prijzen
 • Foto's

Nog 2 plaatsen vrij !

Elk jaar vindt in Benin het Voodoo Festival plaats. Dit feest is een onvergetelijke ervaring. Op dit feest komen vele dorpschefs, voodoo priesters en priesteressen, allemaal om ter weelderigst uitgedost. Er worden rituelen uitgevoerd, de voodoo aanhangers voeren hun traditionele dansen uit, mensen komen in trance...
Na het festival maken we een mooie reis door het binnenland. We zien de tempels en paleizen van Abomey, de traditioneel levende Taneka. We maken een boottocht naar de paaldorpen en gaan op bezoek bij het Somba volk.

Reis van 11 dagen : van 8 tot 18 januari 2019

 1. Vlucht Brussel - Cotonou
 2. Palendorp Ganvié - Grand Popo
 3. Voodoo festival
 4. Boottocht - voodoo dorpen
 5. Abomey
 6. Dassa
 7. Natitingou
 8. Somba dorpen
 9. Taneka dorpen
 10. Porto Novo - vertrek naar Brussel
 11. Aankomst in Brussel
Captain Africa | kaart van de reis Benin voodoo festival

Dag tot dag

  Captain Africa | Zangbeto in Benin, Afrika
 1. Aankomst in Cotonou. Je wordt 's avonds afgehaald aan de luchthaven en je wordt vervoerd naar een mooi hotel. Bij een welkomstdrankje wordt er nader kennisgemaakt. (Hotel du Lac)
 2. We bezoeken het palendorp Ganvié. Dit dorp, gebouwd op stelten in het water, is uniek. Er is zelfs een drijvende markt. We rijden verder naar Grand Popo en verblijven in en mooi hotel op het strand, met een zeer gooede keuken. (Hotel Awale Plage)
 3. Vandaag wonen we het voodoo festival bij. Dit is een groot feest dat op verschillende plaatsen in Benin tegelijk uitgebreid wordt gevierd.
  Op dit feest komen vele dorpschefs, voodoo priesters en priesteressen, allemaal om ter weelderigst uitgedost. Er worden rituelen uitgevoerd, de voodoo aanhangers voeren hun traditionele dansen uit, mensen komen in trance... Ook de “zangbetto's", een soort dansende hooimijten, zijn in grote getale van de partij. (Hotel Awale Plage)
 4. Captain Africa | Abomey, Benin, Afrika
 5. We maken een boottochtje naar het mooie natuurgebied “Les bouches du Roy" aan de monding van de Mono-rivier. We bezoeken enkele dorpen langs de oever. We varen tussen de mangrovebossen, een schuilplaats voor allerlei vogels en andere dieren. We bezoeken de ruines van de Portugese handelspost en we bezoeken het opvangcentrum voor zeeschildpadjes. De zeeschildpadden komen 's nachts eieren leggen op het strand. Om ze te beschermen worden de eieren weggehaald en in het centrum uitgebroed. Als de babyschildpadjes wat groter zijn worden ze uitgezet in zee.(Hotel Awale Plage)
 6. We bezoeken Ouidah. Dit was vroeger de haven van het koninkrijk Dahomey, vanwaar de slaven werden verscheept naar Amerika. We zien de slavenroute, van de markt waar de slaven werden verhandeld tot de “Porte de non-retour", waar ze werden ingescheept voor de lange reis naar Amerika. We bezoeken ook het oude Portugese fort en de tempel met de heilige pythons. We overnachten in Abomey. (Auberge d'Abomey)
 7. De stad Abomey was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk Dahomey. Het koninkrijk Dahomey werd gesticht in 1625 en bood weerstand aan de Franse kolonisatie tot laat in de 19de eeuw. De opeenvolgende koningen waren zeer oorlogszuchtig en leverden dan ook constant strijd met de omliggende stammen. De hierbij gemaakte gevangenen werden als slaven verkocht aan de Europese slavenhandelaars en verscheept naar Amerika. De elite van het leger bestond uit vrouwelijke krijgers, de beroemde amazones. We krijgen het gezelschap van een expert op gebied van de lokale geschiedenis. Hij neemt ons mee op de "Dahomey Route", die ons leidt langs de diverse koninklijke paleizen en voodootempels. Een aantal historische gebouwen in Abomey zijn door de UNESCO beschermd als werelderfgoed. We krijgen overal een deskundige uitleg.
  We overnachten in de ecologische boerderij Chez Armand in Dassa, een oase van rust temidden van het groen. De lekkere maaltijden komen natuurlijk uit hun tuin! (Chez Armand).
 8. Captain Africa | Taneka mannen, Benin, Afrika
 9. We rijden naar Natitingou in het noorden van het land. (Hotel Tata Somba)
 10. Bezoek aan de beroemde Somba dorpen. De Somba, ook Tamberma genoemd, leven in lemen hutten met een verdieping, met een prachtige bouwstijl. We bezoeken een dorp en worden rondgeleid in een "Tata", een Somba huis. We zien de keuken, de offerplaatsen voor de huisfetisjen en de graanschuren en slaapkamers op het dak. De huizen werden zo gebouwd als verdediging tegen de slavenhandelaars in vroegere tijden. Die traditie is bewaard gebleven. De Somba dorpen zijn opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed. (Hotel Tata Somba)
 11. We bezoeken de Taneka-dorpen. De Taneka zijn een relatief onbekend volk dat leeft in de bergen van Noord-Benin. Er komen weinig toeristen en de mensen leven er nog zeer traditioneel. We brengen een uitgebreid bezoek en kunnen de spirituele chef ontmoeten. We vertrekken terug naar Dassa Zoumé. (Maktub Ferme Auberge chez Armand)
 12. We bezoeken Porto-Novo, de oude hoofdstad van Bénin. Hierna vlucht naar Brussel.
 13. Aankomst in Brussel.

Info en prijzen

Prijs:
Landarrangement : € 1195
Vlucht Air France : € 698* (Brussel-Cotonou h/t)

Single supplement : € 345

* De prijs van de vlucht kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

Reis van 11 dagen : van 8 tot 18 januari 2019

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels
 • Nederlandstalige begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Maaltijden
 • Dranken
 • Visum, paspoort en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.


Groep : er wordt gereisd met een groep van 4 tot 8 personen.


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een maaltijd kost 5 tot 10€.

Accommodatie : Er wordt naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een mooie kamer met airco en een propere badkamer. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Bradt Guide Benin - Ross Velton. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Benin.
De onderkoning van Ouidah - Bruce Chatwin. Het waargebeurde verhaal van de legendarische slavenhandelaar De Souza die in de 19de eeuw in Benin verbleef. Dit boek is verfilmd onde de naam "Cobra Verde" met Klaus Kinski in de hooofdrol.
Door Sahara en Sahel - Frank van Rijn. Het dagboek van de bekende wereldfietser over zijn reis door West-Afrika.
Voodoo in Afrika - Marnel Breure. Een verhaal over de voodoocultuur in Benin.
De Betovering Van Benin - Annie Caulfield De schrijfster maakt en reis door Benin in een oude taxi.
Ségou - Maryse Condé. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : In Benin is het Engels de officiële taal. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.

Documenten : voor Benin heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Dat visum kun je online aanvragen.

Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Geldzaken : Je kan het beste contant geld (€) meenemen. In Benin is de Franc CFA de munteenheid. €1 = 655 FCFA. In alle steden en in vele hotels kan je zonder probleem wisselen. Kredietkaarten worden weinig aanvaard. Geld afhalen met een kaart kan soms (maar vaak ook niet) in de grote steden.

Voodoo Festival, Benin Zangbeto Zangbeto Zangbeto Voodoo Festival, Benin Voodoo Festival, Benin Voodoo Festival, Benin Voodoo beeld, Grand Popo, Benin Vissers Somba dorp Hotel Grand Popo Hotel Grand Popo Voodoo priester Voodoo priester Voodoo tempel Voodoo priesteressen Afrikaanse vrouw Somba dorp

Waarom deze reis kiezen?

 • Het spectaculaire voodoo festival, een onvergetelijke gebeurtenis.
 • We maken kennis met het "echte" Afrika.
 • De tempels en koninklijke paleizen van Abomey.
 • De nog authentieke dorpen van de Somba en de Taneka.
 • Ganvié, het palendorp met zijn drijvende markt.
 • Boottocht op de lagune van Grand Popo.
 • Veel contact met de bevolking.
 • Met ervaren Belgische gids.

Prijs : € 1195

 

 

 

Blijf op de hoogte !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !
Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.


Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

Je zult gemiddeld één e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Heb je een vraag ?

Stuur ons een berichtje. Wij geven je zo snel mogelijk antwoord.Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...