Captain Africa | Togo

Reis door Togo

Togo, de parel van West-Afrika

 • Beschrijving
 • Dag per dag
 • Info en prijzen
 • Foto's

Togo is echt Afrika in miniatuur. Op deze reis zien we meteen vele aspecten van het hele continent.
We maken kennis met het echte Afrikaanse leven in de levendige hoofdstad Lomé, met zijn kleurrijke markten waar van alles en nog wat te koop is.
De rondreis neemt ons mee van het weelderige regenwoud naar de dorre savanne. We maken kennis met diverse stammen zoals de Ewe, de Kabye, de Tamberma, de Tem, de Peul en nog vele anderen. We bezoeken ook de Tamberma met hun prachtige lemen "kastelen".
Op het einde van de reis maken we ook nog een fascinerende voodoo-ceremonie mee bij de grens van Benin.

 1. Vlucht Brussel - Lomé.
 2. Lomé - Atakpamé.
 3. Kara.
 4. Tambermadorpen.
 5. Dzogbégan.
 6. Natuurwandeling - barbeque.
 7. Natuurwandeling in Kpalimé.
 8. Lomé.
 9. Grand Popo - voodooceremonie.
 10. Lomé - vlucht naar Brussel.
 11. Aankomst in Brussel.
Deze reis kan worden verlengd met een strandvakantie in Lomé.
Captain Africa | kaart van de reis door Togo

Dag tot dag

 1. Aankomst in Lomé - Togo. Je wordt 's avonds afgehaald aan de luchthaven. Bij een welkomstdrankje wordt er nader kennisgemaakt.
 2. We maken kennis met het Afrikaanse leven. We wandelen wat door de stad en vertrekken naar Atakpamé. Onderweg stoppen we in enkele dorpjes. We zien de overblijfselen van de eerste wereldoorlog, die ook in Togo werd uitgevochten. In Kamina zien we de ruines van de oude radiozender. De Duitse kolonisator had deze zender gebouwd in 1912 om te communiceren met Berlijn. In 1914 hebben ze de zender vernietigd omdat die niet in de handen van de vijand zou vallen.
 3. Captain Africa | ruines van de zender Kamina in Atakpame, Togo, Afrika
 4. We rijden verder naar Kara in het noorden van het land.
 5. Bezoek aan de beroemde Tamberma dorpen. De Tamberma leven in lemen hutten met een verdieping, met een prachtige bouwstijl. We bezoeken een dorp en worden rondgeleid in een "Tata", een Tamberma huis. We zien de keuken, de offerplaatsen voor de huisfetisjen en de graanschuren en slaapkamers op het dak. De huizen werden zo gebouwd als verdediging tegen de slavenhandelaars in vroegere tijden en de traditie is bewaard gebleven. De Tamberma dorpen zijn opgenomen in het UNESCO-werelderfgoed.
 6. Captain Africa | Tamberma dorp, Togo, Afrika
 7. We rijden terug naar het zuiden en overnachten in Dzogbégan.
 8. We maken een mooie natuurwandeling en houden 's avonds een barbeque.
 9. Kpalimé, in de groene heuvels van de Togolese koffie- en cacaostreek. Door zijn ligging in de bergen geniet Kpalimé van een koel klimaat. De bevolking bestaat uit Ewe, de meest talrijke stam in zuid-togo. Met een bekwame natuurgids maken we een wandeling in het regenwoud in de omgeving van het dorp Koume Kounda, bij de berg Klouto. We zien vooral veel vlinders en allerlei planten en bomen. We bezoeken een paar kleine dorpen en proeven van verse palmwijn. (Hotel Chez Fanny)
 10. Aankomst in Lomé.
 11. Vertrek uit Lomé naar Agbanakin, bij de grens van Benin. We steken de Mono rivier over met een kano en bezoeken de voodoo-fetisjen in Grand Popo. We kunnen ons zelfs de toekomst laten voorspellen door een waarzegger. Een plaatselijke gids zal ons een deskundige uitleg geven over het voodoogeloof.
  Bezoek aan het opvangcentrum voor zeeschildpadjes. De zeeschildpadden komen 's nachts eieren leggen op het strand. Om ze te beschermen worden de eieren weggehaald en in het centrum uitgebroed. Als de babyschildpadjes wat groter zijn worden ze uitgezet in zee.
  Het hoogtepunt van de dag is zeker de Zangbeto ceremonie in Agabanakin. Een Zangbeto was oorspronkelijk een beschermer van het dorp. Je kan je die Zangbeto voorstellen als een soort "dansende hooimijt", die een spectaculaire dans en verbazende tovertrucs uitvoert.
 12. Captain Africa | markt in Lomé, Togo, Afrika
 13. We brengen de dag door in de levendige stad Lomé. We zien we de drukke markten waar van alles te koop is. Lomé is vooral bekend als draaischijf van de handel in “pagnes", de kleurig bedrukte stoffen.
  Op de kunstmarkt kunnen we mooie beeldjes of juwelen kopen.
  We bezoeken ook de beroemde voodoomarkt van Lomé. Hier vinden we allerlei schedels van dieren, gedroogde slangen en andere dieren, allemaal gebruikt voor bezweringen en betoveringen. We krijgen de fetisjen zelf te zien en kunnen zelfs diverse geluksbrengende amuletten kopen.
  Er is ook mogelijkheid om met een boot te gaan vissen op zee. Terugvlucht naar Brussel.
 14. Aankomst in Brussel.

Info en prijzen

Prijs:
landarrangement :
€ 985 p/p voor een groep van 4 tot 8 personen.
€ 1395 p/p voor een groep van 2 personen.

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis

Single supplement : € 285

Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels
 • Diensten van de begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Vluchten (richtprijs: € 700)
 • Dranken en maaltijden
 • Visa en inentingen
 • Reisverzekering
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.

Deze prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 15 december 2019 (afreisdatum)


Data : de afreisdata worden vastgelegd in samenspraak met de klant


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een budget van ong. €20 per dag kan volstaan voor de maaltijden.

Accommodatie : Er wordt naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een mooie kamer met airco en een propere badkamer. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Petit futé Togo. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Togo.
De onderkoning van Ouidah - Bruce Chatwin. Het waargebeurde verhaal van de legendarische slavenhandelaar De Souza die in de 19de eeuw in Benin verbleef. Dit boek is verfilmd onde de naam "Cobra Verde" met Klaus Kinski in de hooofdrol.
Door Sahara en Sahel - Frank van Rijn. Het dagboek van de bekende wereldfietser over zijn reis door West-Afrika.
Ségou - Maryse Condé. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : in Togo is het Frans de officiële taal. De beter opgeleide mensen spreken ook Engels. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.

Documenten : voor Togo heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Het visum kan je zelf halen bij de ambassade van Togo of CIBT Visas kan het visum voor je regelen.
Ambassade van Togo: Tervurenlaan 264, 1150 Brussel, tel. +32(0)27701791

Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Geldzaken : Je kan het beste contant geld (€) meenemen. In Togo is de Franc CFA de munteenheid. €1 = 655 FCFA. In alle steden en in vele hotels kan je zonder probleem wisselen. Kredietkaarten worden weinig aanvaard. Geld afhalen met een kaart kan soms (maar vaak ook niet) in de grote steden.

Voodoo in Benin Zangbeto ceremonie Afrikaanse kunst Zangbeto ceremonie Togolese vrouw Vissers in Togo Tamberma dorp Togolese vrouw Taxi-brousse Waterval in Kpalimé, Togo Voodoo priester Afrikaanse markt Bos in Kpalimé, Togo Voodoo priesteressen Bos in Kpalimé, Togo Tamberma dorp, Togo Boswandeling in Kpalime, Togo

Waarom deze reis kiezen?

 • De ideale kennismaking met Afrika.
 • We ontdekken het "echte" Afrika.
 • Mooie wandelingen door de prachtige natuur.
 • Overblijfselen van de eerste wereldoorlog.
 • De traditionele dorpen bij de Tamberma.
 • Kleurrijke Afrikaanse markten.
 • Een echte voodoo ceremonie.
 • Veel contact met de bevolking.

Prijs : € 985  (excl. vlucht)

 

 

 

Blijf op de hoogte !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !
Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.


Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

Je zult gemiddeld één e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Heb je een vraag ?

Stuur ons een berichtje. Wij geven je zo snel mogelijk antwoord.Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...