Captain Africa | Ghana

Reis door Ghana

Ghana, een unieke mix van cultuur en natuur

 • Beschrijving
 • Reisroute
 • Hotels
 • Meer info
 • Prijzen
 • Foto's

Ghana is een van de mooiste maar zeker ook een van de meest gevarieerde landen van Afrika. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen en culturen.
Op deze rondreis bezoeken we de beroemde slavenkastelen van Cape Coast en Elmina, de paalwoningen in Nzulezu en we wandelen over de hangbruggen boven het regenwoud van Kakum.
We maken kennis met de rijke geschiedenis van de Ashanti's en bezoeken Boabeng, het dorp met de heilige apen.
We nemen de tijd om uitgebreid kennis te maken met het land en de bevolking en nog wat te ontspannen op de prachtige stranden.

 1. Vlucht Brussel - Accra.
 2. Vlucht naar Tamale - bezoek Larabanga.
 3. We leren kente weven en Adinkra stoffen drukken.
 4. Boabeng apenreservaat - Afrikaans koken.
 5. Mole park safari.
 6. Kintampo watervallen - Techiman.
 7. Kumasi.
 8. Bosumtwi-meer.
 9. Axim.
 10. Palendorp Nzulezu.
 11. Elmina.
 12. Cape Coast - hangbruggen van Kakum.
 13. Accra.
 14. Aankomst in Brussel.
Captain Africa | kaart van de reis door Ghana

Dag tot dag

  Captain Africa | Ashanti koning, Afrika
 1. Aankomst in Accra. Je wordt afgehaald aan de luchthaven, bij een welkomstdrankje maken we wat nader kennis.
 2. Onze eerste kennismaking met het Afrikaanse leven! We brengen een bezoek aan de stad en vertrekken daarna naar Bobiri. Hier bezoeken we het Bobiri-bosreservaat, bekend om zijn vele vogels en vlinders. We maken een wandeling met een bekwame natuurgids en krijgen een uitleg over de diverse planten en bomen. (Bobiri Forest Lodge)
 3. We bezoeken een werkplaats waar de befaamde kente wordt geweven. Kente is een speciale stof die door mannen wordt geweven op een speciaal daarvoor gebouwd weefgetouw. De kleuren en patronen die zij in de stof weven, hebben alle een symbolische betekenis. Het beroep van kente wever staat dan ook hoog in aanzien. Het weven van de vele ingewikkelde patronen vereist een hoge mate van specialisatie. De banen stof worden aan elkaar genaaid tot een rechthoekige lap, die als kleding gedragen wordt. Veel Ghanezen zien deze kleden als nationale dracht voor plechtige gelegenheden. We leren zelf kente weven.
  We zien hoe de bekende "Adinkra" stoffen worden gedrukt en maken zelf een stuk stof.
 4. Captain Africa | Bosumtwi lake, Ghana, Afrika
 5. In Boabeng zijn de apen heilige dieren. Ze zijn welkom tot in de keukens van de huizen waar ze voedsel komen halen. We maken een boeiende wandeling door het dorp met een natuurgids. Er leven twee soorten apen : de Mona, die het minst schuw is en graag in contact staat met de mensen en de zwart-witte Colobus, die eerder hoog in de boomtoppen verblijft. We leren ook heel wat bij over de bomen en planten.
  Hier leren we ook Afrikaans koken. We maken het typische gerecht "fufu" klaar. Dat is een soort stamppot met maniok, bananen, kip en groenten. We maken samen met de plaatselijke kokkin een heerlijke maaltijd klaar.
  We overnachten bij de hulporganisatie "Hand in Hand" in Nkoranza. Deze organisatie, geleid door een Nederlandse dokteres, geeft onderdak en verzorging aan gehandicapte kinderen uit heel Ghana. We bezoeken het verblijf en de werkplaatsen waar sieraden en souvenirs worden gemaakt, om de organisatie te helpen financieren. (Hand in Hand Guesthouse).
 6. We gaan verder en bezoeken het mooie dorpje Larabanga. Hier staat de oudste moskee van west-Afrika.
  We gaan verder naar het Mole nationaal Park waar we een mooie safari maken. We zien olifanten, antilopen, apen, krokodillen en andere dieren. (Mole Motel)
 7. We kunnen ons verfrissen onder de mooie Kintampo watervallen. Overnachting in Techiman.
 8. Kumasi is de oude hoofdstad van Ashantiland, een rijk dat groter was dan het tegenwoordige Ghana. Het is nu de tweede stad van Ghana, met meer dan een miljoen mensen. De Ashantistaat ontstond op het eind van de 17de eeuw, met de eerste koning Osei Tutu. De Gouden Stoel, die symbool staat voor Ashantiland, werd volgens de legende ontvangen uit de hemel door de fetisj-priester Okomfo Anokye. Niettegenstaande de Ashanti lang verzet boden tegen de Britse overheersing, werd hun leger uiteindelijk verslagen in 1900. Om het verzet te breken, eisten de Britten de gouden stoel op als voorwaarde voor vrede. Na lang beraad gaven de Ashanti, die een dergelijke vernedering niet konden aanvaarden, echter een namaak gouden stoel. De echte stoel bleef verborgen in het koninklijk paleis. Nu wordt de gouden stoel bij speciale gelegenheden in het openbaar vertoond. We brengen een bezoek aan het Ashanti-museum, waar de gids ons verder inwijdt in de Ashanti-samenleving. Hierna ruilen we de drukte van de grootstad voor de rust van het nabijgelegen Bosumtwi-meer. (Lake Point Guest House)
 9. Het Bosumtwi-meer, op zo'n 30 km van Kumasi, is 1,3 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Het cirkelvormige meer ligt temidden van groene heuvels en het is een prachtige plaats om te zwemmen, te wandelen of gewoon wat te luieren. (Lake Point Guest House)
 10. Captain Africa | Cape coast castle, Ghana, Afrika
 11. We maken een lange rit tot aan het dorp Axim aan de kust. Onderweg zien we mooie landschappen en ook rubberplantages. We verblijven aan het strand in een zeer mooi hotel. (Axim Beach Eco Resort)
 12. We bezoeken het unieke palendorp Nzulezu, een prachtige en toch weinig bezochte plaats. Het dorp ligt in de Amanzuri-lagune en is helemaal op palen gebouwd. We bereiken het dorpje na een zeer mooie boottocht. We wandelen wat rond in het dorp. De huizen zijn onderling verbonden door loopplanken. Er is een school, er zijn winkeltjes en er is een restaurant. (Axim Beach Eco Resort)
 13. We rijden langs de kust en bezoeken het vissersdorp Elmina. We zien de drukke vissershaven en het kasteel. Het kasteel, gebouwd door de Portugezen in 1482 en later overgenomen door de Nederlanders, is het oudste Europese gebouw in Afrika. We overnachten in een mooi hotel op het strand. (Coconut Grove Beach Resort)
 14. Cape Coast was de vroegere koloniale hoofdstad en nu nog zien we vele vervallen koloniale gebouwen. In Cape Coast bezoeken we het kasteel, oorspronkelijk gebouwd door de Zweden en later ingenomen door de Britten. We zien de stille getuigen van de slavenhandel, waarbij miljoenen Afrikanen werden verscheept naar Amerika. Deze kastelen maken ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.
  In de omgeving bezoeken we ook het Kakum National Park, een van de belangrijkste toeristische attracties in Ghana. In het park bevindt zich de "canopy walkway", een systeem van hangbruggen van waarop men het regenwoud van bovenaf kan zien. Het systeem is gebouwd door twee Canadezen, die zoiets gelijkaardigs hebben gebouwd op slechts vijf plaatsen ter wereld. De wandeling over de hangbruggen is onvergetelijk. (Coconut Grove Beach Resort)
 15. Terugrit naar Accra. In Accra bezoeken we de beroemde doodskistenmakers, die doodskisten maken in vele vormen : in een vis voor een visser, een auto voor een taxichauffeur, in een vliegtuig, een bierfles, een ananas, enz., naargelang de voorkeur of het beroep van de overledene.
 16. Aankomst in Brussel.

Hotels

Deze regio staat niet bekend om zijn luxe hotels. Toch wordt er naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een nette kamer met airco. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.

Hier een selectie van hotels voor deze reis :


Auberge de Grand Popo| Grand Popo |     A/C

Dit mooie hotel is een gerenoveerd koloniaal gebouw op het strand. De goede keuken staat bekend voor zijn visgerechten. We kunnen vlakbij de vissers aan het werk zien als ze de netten binnenhalen.


Auberge d'Abomey | Abomey |   A/C

Dit is ook een gerenoveerd koloniaal gebouw en het beste hotel in de stad. Het is centraal gelegen en heeft een goede keuken.


Tata Koubetti Chez Valerie | Boukoumbé, Somba-land | A/C

Hier slapen we in een echt Afrikaans dorp. Valerie is de perfecte gastvrouw en doet alles om ons een memorabel verblijf te bezorgen. Het hotel is eenvoudig, maar zeer netjes.


Pendjari Hotel | Pendjari Park |   A/C

Dit recent vernieuwde hotel ligt diep in het park en is de ideale plaats om wilde dieren te zien.


Hotel Tata Somba | Natitingou |     A/C

Dit hotel is een van de beste van de streek. Na de safari kunnen we ons lekker verfrissen aan het zwembad.


Eco Ferme Maktub | Dassa |

Dit kleine paradijs temidden van het groen is de ideale plek om tot rust te komen. Het eten komt bijna allemaal van de eigen boerderij. Vooral het verse fruitsap en het zelfgebakken brood is heerlijk.

Info en prijzen

Prijs:
€ 1790 p/p voor een groep van 4 tot 8 personen.
€ 2590 p/p voor een groep van 2 personen.

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis

Single supplement : € 445

Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels
 • Diensten van de begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Vluchten (richtprijs: € 550)
 • Dranken
 • Maaltijden
 • Visa en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.

Deze prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 15 december 2019 (afreisdatum)


Data : de afreisdata worden vastgelegd in samenspraak met de klant


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een budget van ong. €20 per dag kan volstaan voor de maaltijden.

Accommodatie : Er wordt naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een mooie kamer met airco en een propere badkamer. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Bradt Guide Ghana - Philip Briggs. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Ghana.
Ghana... een reis op het ritme van de drums - Ada Rosman. Een boeiend hedendaags reisverhaal. De meeste plaatsen beschreven in dit boek worden ook aangedaan op deze reis.
Mosesvogels – Een rondreis door Ghana - Jan Boonstra. Een boeiende beschrijving met veel humor van de Ghanese maatschappij.
Ségou - Maryse Condé. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : in Ghana is het Engels de officiële taal. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.

Documenten : voor Ghana heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Het visum kan je zelf halen bij de ambassade of CIBT Visas kan het visum voor je regelen.
- Ambassade van Ghana (B): 7, Generaal Wahislaan 7, 1030 Brussel, tel. +32(0)27058220
- Ambassade van Ghana (NL): Laan Copes van Cattenburch 70, 2585GD Den Haag, tel. +31(0)703384384

Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Geldzaken : In Ghana is de Cedi de munteenheid. 1 € = 6 cedi. Geld wisselen of met een kredietkaart geld afhalen kan in de meeste steden. In bepaalde hotels kan u ook met een kaart betalen. Toch is het beter wat contant geld in euros mee te nemen.

Prijzen

Prijs:
Landarrangement : € 1695

Single supplement : € 485

Reis van 14 dagen : van 7 tot 20 januari 2020

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse, in minibus of 4x4
 • Hotels
 • Nederlandstalige begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Binnenlandse vlucht
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Vlucht Brussel-Cotonou (h/t) (richtprijs € 670)
 • Maaltijden
 • Dranken
 • Visum, paspoort en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Voor maaltijden en dranken moet u € 350 per persoon rekenen.

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.

Ashanti koning Vissers in Ghana Dorp in noord Ghana Ontmoeting met een schubdier Vissersboten in Ghana Kasteel van Cape Coast Kinderen in Ghana Ashanti feest Rivier in Ghana Vrachtwagen Ghana Zaina Lodge in Mole Park, Ghana Zaina Lodge in Mole Park, Ghana Chief in Bolgatanga, Ghana Moskee van Larabanga, Ghana Olifant in Mole Park, Ghana Palendorp Nzulezu, Ghana Kasteel van Cape Coast De weg naar Boabeng, Ghana

Waarom deze reis kiezen?

 • Ghana is een van de meest gevarieerde landen van Afrika.
 • We ontdekken het "echte" Afrika.
 • Leer afrikaans koken.
 • Safari met vele wilde dieren.
 • Relaxen op de mooie stranden van Ghana.
 • De slavenkastelen aan de kust.
 • De schitterende natuur van Ghana.
 • Tocht op de hangbruggen over het regenwoud.
 • Veel contact met de bevolking.

Prijs : € 1790  (excl. vlucht)

 

 

 

Blijf op de hoogte !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !
Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.


Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

Je zult gemiddeld één e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Heb je een vraag ?

Stuur ons een berichtje. Wij geven je zo snel mogelijk antwoord.Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...