Captain Africa | Ghana

Groepsreis Ghana


Het schitterende Ashanti festival

 • Beschrijving
 • Reisroute
 • Hotels
 • Meer info
 • Prijzen
 • Foto's

Ghana is een prachtig land met een rijke cultuur. We reizen van het noorden, waar we olifanten en andere wilde dieren zien, naar de mooie stranden waar we de vissers aan het werk zien. We wandelen door het regenwoud, we zien de stille getuigen van de slavenhandel en we bezoeken kleurrijke markten.
Overal hebben we een hartelijk contact met de bevolking. Het hoogtepunt van deze reis is het Akwasidae festival. De koning van het Ashanti volk vertoont zich in vol ornaat aan de bevolking. Hij wordt hierbij vergezeld door een zeer kleurrijke processie van stamhoofden.
Er is geen betere manier om kennis te maken met dit mooie land.

 1. Vlucht Brussel - Accra.
 2. Vlucht naar Tamale - bezoek Larabanga.
 3. Safari in Mole park - Kintampo waterval.
 4. Boabeng apenreservaat - Afrikaans koken.
 5. Ashanti festival in Kumasi.
 6. Bobiri woud reservaat.
 7. Bosumtwi-meer.
 8. Elmina.
 9. Cape Coast
 10. Hangbruggen over het regenwoud.
 11. Axim.
 12. Palendorp Nzulezu.
 13. Kasteel van Axim.
 14. Vertrek naar Accra - terugvlucht.
 15. Aankomst in Brussel.

Dag tot dag

  Captain Africa | Ashanti koning in kente kledij, Afrika
 1. Aankomst in Accra. Je wordt afgehaald aan de luchthaven en naar een goed hotel gebracht.
 2. We nemen de binnenlandse vlucht naar Tamale, in het noorden van het land. Hier kan de reis echt beginnen! Hier zitten zitten we dichtbij het Mole Nationaal Park. We bezoeken eerst het dorpje Larabanga. Hier staat de oudste moskee van west-Afrika. We bezoeken de moskee en we hebben tijd voor een praatje met de dorpelingen.
 3. Het Mole Nationaal Park is het voornaamste wldpark van Ghana. Het staat vooral bekend om zijn olifanten. Daarnaast zijn er ook vele andere dieren te zien, zoals antilopen, apen, krokodillen en vele soorten vogels. We staan vroeg op en maken een safari met een jeep. Hierna kunnen we ons verfrissen bij de Kintampo waterval. Hierna kunnen we ons verfrissen bij de Kintampo waterval.
  We overnachten bij de hulporganisatie Hand in Hand in Nkoranza. Deze organisatie, geleid door een Nederlandse dokteres, geeft onderdak en verzorging aan gehandicapte kinderen uit heel Ghana. We bezoeken het verblijf en de werkplaatsen waar sieraden en souvenirs worden gemaakt, om de organisatie te helpen financieren.
 4. In Boabeng zijn de apen heilige dieren. Ze zijn welkom tot in de keukens van de huizen waar ze voedsel komen halen. Er leven twee soorten apen : de Mona, die het minst schuw is en graag in contact staat met de mensen en de zwart-witte Colobus, die eerder hoog in de boomtoppen verblijft. We maken een boeiende wandeling door het dorp met een natuurgids en leren ook heel wat bij over de natuur.
  Hier leren we ook Afrikaans koken. We maken het typische gerecht “fufu” klaar. Dat is een soort stamppot met maniok, bananen, kip en groenten. We maken samen met de plaatselijke kokkin een heerlijke maaltijd klaar.
 5. Captain Africa | visser op het Bosumtwi meer, Ghana, Afrika
 6. Vandaag hebben we een afspraak met de koning! De Ashantis zijn een volk dat bekendstaat om zijn kleurrijke tradities. De koning is de ceremoniële leider. Hij regeert op zijn beurt over de vele lokale chiefs. Vandaag mogen we binnen in het paleis, waar de chiefs hem komen begroeten. Dit is een unieke gebeurtenis met veel muziek en kleurrijke kostuums.
  In het paleismuseum worden we verder ingewijd in de Ashanti cultuur. We overnachten in een mooi hotel.
 7. We bezoeken een werkplaats waar de befaamde kente wordt geweven. Kente is een speciale stof die door mannen wordt geweven op een speciaal daarvoor gebouwd weefgetouw. De kleuren en patronen die zij in de stof weven, hebben alle een symbolische betekenis. Het beroep van kente wever staat dan ook hoog in aanzien. Het weven van de vele ingewikkelde patronen vereist een hoge mate van specialisatie. De banen stof worden aan elkaar genaaid tot een rechthoekige lap, die als kleding gedragen wordt. Veel Ghanezen zien deze kleden als nationale dracht voor plechtige gelegenheden. We leren zelf kente weven. We zien ook hoe de bekende Adinkra stoffen worden gedrukt en maken zelf een stuk stof.
 8. We bezoeken het bos- en vlinderreservaat in Bobiri. We maken een mooie wandeling door het bos en leren veel bij over de bomen en planten.
  Hierna vertrekken we naar het Bosumtwi-meer. Dit meer, is 1 miljoen jaar geleden ontstaan door een meteorietinslag. Het cirkelvormige meer ligt temidden van groene heuvels en het is een prachtige plaats om te zwemmen of te wandelen..
 9. Captain Africa | Kasteel van Elmina, Ghana, Afrika
 10. We rijden Elmina aan de kust. We zien de drukke vissershaven en het kasteel. Het kasteel, gebouwd door de Portugezen in 1482 en later overgenomen door de Nederlanders, is het oudste Europese gebouw in Afrika. We overnachten in een mooi hotel op het strand.
 11. In het natuurpark van Kakum maken we een wandeling over de hangbruggen. De hangbruggen zijn bevestigd aan de hoogste bomen en we zien het weelderige regenwoud van bovenaf.
 12. We bezoeken Cape Coast, de vroegere koloniale hoofdstad. Hier bezoeken we het kasteel, oorspronkelijk gebouwd door de Zweden en later ingenomen door de Britten. We zien de stille getuigen van de slavenhandel, waarbij miljoenen Afrikanen werden verscheept naar Amerika. Deze kastelen maken ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.
 13. We maken een lange rit tot aan het dorp Axim aan de kust. Onderweg zien we mooie landschappen en ook rubberplantages. We verblijven aan het strand.
 14. We bezoeken het unieke palendorp Nzulezu, een prachtige en toch weinig bezochte plaats. Het dorp ligt in de Amanzuri-lagune en is helemaal op palen gebouwd. We bereiken het dorpje na een zeer mooie boottocht. We wandelen wat rond in het dorp. De huizen zijn onderling verbonden door loopplanken. Er is een school, er zijn winkeltjes en er is een restaurant.
 15. We genieten nog een dagje van de natuur en brengen een bezoekje aan het Portugese kasteel van Axim.
 16. Terugrit naar Accra. In Accra bezoeken we de beroemde doodskistenmakers, die doodskisten maken in vele vormen : in een vis voor een visser, een auto voor een taxichauffeur, in een vliegtuig, een bierfles, een ananas, enz., naargelang de voorkeur of het beroep van de overledene. Terugvlucht naar Brussel.
 17. Aankomst in Brussel.

Hotels

Deze regio staat niet bekend om zijn luxe hotels. Toch wordt er naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een nette kamer met airco. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.

Hier een selectie van hotels voor deze reis :


Holiday Inn | Accra   A/C

Holiday Inn Accra | Ghana

Na de vlucht zitten we meteen in een zeer goed hotel, dichtbij de luchthaven. We genieten van alle comfort en een zeer goed ontbijt, alvorens de volgende dag de binnenlandse vlucht te nemen


Forest Lodge | Bobiri

Bobiri forest lodge | Ghana

Het Forest Lodge is een oase van rust, middenin het woud, met een zeer hartelijk onthaal. We slapen in zeer mooi ingerichte kamers.


Mole hotel | Mole Park   A/C

Mole lodge | Ghana

Dit hotel ligt op een heuvel boven een meertje. Vanop het terras kunnen we de olifanten zien baden.


Coconut Grove Village | Elmina       A/C

Coconut grove Beach resort Elmina | Ghana

Dit is een zeer mooi hotel op het strand. De goede keuken staat bekend voor zijn visgerechten. We kunnen vlakbij de vissers aan het werk zien als ze de netten binnenhalen.


Ankobra Beach Resort | Axim     A/C

Ankobra Beach Resort Axim | Ghana

Dit kleine paradijs ligt op het strand, te midden van de kokospalmen. We kunnen aangenaam wandelen over het strand en de vissers aan het werk zien. De keuken is zeer goed.

Info

Data : van 13 tot en met 27 november 2019 (15 dagen)


Groep : 4 tot 10 personen


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een budget van ong. €20 per dag kan volstaan voor de maaltijden.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Bradt Guide Ghana - Philip Briggs. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Ghana.
Ghana... een reis op het ritme van de drums - Ada Rosman. Een boeiend hedendaags reisverhaal. De meeste plaatsen beschreven in dit boek worden ook aangedaan op deze reis.
Mosesvogels – Een rondreis door Ghana - Jan Boonstra. Een boeiende beschrijving met veel humor van de Ghanese maatschappij.
Ségou - Maryse Condé. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : in Ghana is het Engels de officiële taal. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.

Documenten : voor Ghana heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Het visum kan je zelf halen bij de ambassade of CIBT Visas kan het visum voor je regelen.
- Ambassade van Ghana (B): 7, Generaal Wahislaan 7, 1030 Brussel, tel. +32(0)27058220
- Ambassade van Ghana (NL): Laan Copes van Cattenburch 70, 2585GD Den Haag, tel. +31(0)703384384

Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Geldzaken : In Ghana is de Cedi de munteenheid. 1 € = 6 cedi. Geld wisselen of met een kredietkaart geld afhalen kan in de meeste steden. In bepaalde hotels kan u ook met een kaart betalen. Toch is het best om ook wat contant geld in euros mee te nemen.

Verzekering : Een reisverzekering is aan te raden. Wij bieden reis-, bagage- en annulatieverzekeringen aan, via onze partner Europ Assistance.


Gsm en internet : In de meeste hotels is wifi. De verbinding is meestal wat minder snel. Uw gsm-abonnement werkt normaalgezien bijna overal in Ghana. In geval van twijfel kan u best uw provider contacteren. Als u van plan bent veel te bellen of te surfen kan u ter plaatse een SIM-kaart kopen. Daarmee ontsnapt u aan de hoge roamingkosten. Whatsapp en andere apps blijven gewoon werken.


Foto en video : we willen natuurlijk allemaal graag wat mooie foto's maken op reis. Dat is meestal ook geen probleem.
Wil JE foto's maken van mensen, of op een drukke markt of zo, dan doet een beetje hoffelijkheid wonderen. Als u zich vriendelijk voorstelt en vraagt om een foto te maken is dat meestal geen probleem. Zomaar een camera voor iemand zijn neus houden is onbeleefd en kan problemen geven.
Wat je NOOIT mag fotograferen zijn politiekantoren, grensposten, militairen en dergelijke.

Prijzen

Prijs:
€ 1790 p/p

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels
 • Binnenlandse vlucht Accra-Tamale
 • Diensten van de begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Vlucht Brussel-Accra (richtprijs: € 433 - Brussels Airlines)
 • Dranken
 • Maaltijden
 • Visa en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.

Single supplement : € 725

Deze prijzen en voorwaarden zijn geldig tot 15 december 2019 (afreisdatum)

Ashanti koning Vissers in Ghana Kente kledij, Ghana Dorp in noord Ghana Ontmoeting met een schubdier Vissersboten in Ghana Kinderen in Ghana Aap in Boabeng Ashanti feest Markt in Ghana Rivier in Ghana Vrachtwagen Ghana Adinkra stof, Ghana Chief in noord-Ghana Moskee van Larabanga, Ghana Olifant in Mole Park, Ghana Palendorp Nzulezu, Ghana Kasteel van Cape Coast De weg naar Boabeng, Ghana Vissersboten in Axim, Ghana

Waarom deze reis kiezen?

 • Ghana is een van de meest gevarieerde landen van Afrika.
 • We zien het spectaculaire Ashanti festival.
 • Leer afrikaans koken.
 • Safari met vele wilde dieren.
 • We ontdekken het "echte" Afrika.
 • Relaxen op de mooie stranden van Ghana.
 • De slavenkastelen aan de kust.
 • De schitterende natuur van Ghana.
 • Tocht op de hangbruggen over het regenwoud.
 • Veel contact met de bevolking.

Prijs : € 1790
13 tot 27 november 2019

 

 

 

Blijf op de hoogte !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !
Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.

Je zult gemiddeld één e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Heb je een vraag ?

Stuur ons een berichtje. Wij geven je zo snel mogelijk antwoord.


We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...