Warning: include(../sni/.sni): failed to open stream: No such file or directory in /customers/a/5/a/captain-africa.be/httpd.www/inc/header.inc on line 72 Warning: include(): Failed opening '../sni/.sni' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php') in /customers/a/5/a/captain-africa.be/httpd.www/inc/header.inc on line 72
Captain Africa | Ashanti Festival

Het Ashanti festival in Ghana

Akwasidae in Ghana

 • Beschrijving
 • Dag per dag
 • Info en prijzen
 • Foto's

Ghana is een van de mooiste maar zeker ook een van de meest gevarieerde landen van Afrika. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen en culturen.
We zien het kleurrijke Akwasidae festival in Kumasi, waar de stamhoofden hun trouw betuigen aan de Ashanti koning.
Verder bezoeken we de beroemde slavenkastelen van Cape Coast en Elmina en we wandelen over de hangbruggen boven het regenwoud van Kakum.
Ghana heeft een rijke natuur en we zien dan ook olifanten, antilopen en vele andere dieren
We maken kennis met de rijke geschiedenis van de Ashanti's en bezoeken Boabeng, het dorp met de heilige apen.
We nemen de tijd om uitgebreid kennis te maken met het land en de bevolking en nog wat te ontspannen op de prachtige stranden.

Reis van 12 dagen : 4 tot 15 maart 2019

 1. Vlucht Brussel - Accra.
 2. Bobiri bosreservaat.
 3. We leren kente weven en Adinkra stoffen drukken.
 4. Boabeng apenreservaat - Afrikaans koken.
 5. Larabanga - Mole Park
 6. Safari in Mole Park./li>
 7. Ashanti festival.
 8. Elmina - kasteel en vissershaven.
 9. Cape Coast - kasteel.
 10. Kakum - hangbruggen over het regenwoud.
 11. Accra - terugvlucht.
 12. Aankomst in Brussel.
Captain Africa | kaart van de reis Ashanti festival Ghana

Dag tot dag

  Captain Africa | Ashanti koning, Afrika
 1. Aankomst in Accra. Je wordt afgehaald aan de luchthaven, bij een welkomstdrankje maken we wat nader kennis.
 2. Onze eerste kennismaking met het Afrikaanse leven! We brengen een bezoek aan de stad en vertrekken daarna naar Bobiri. Hier bezoeken we het Bobiri-bosreservaat, bekend om zijn vele vogels en vlinders. We maken een wandeling met een bekwame natuurgids en krijgen een uitleg over de diverse planten en bomen.
 3. We bezoeken een werkplaats waar de befaamde kente wordt geweven. Kente is een speciale stof die door mannen wordt geweven op een speciaal daarvoor gebouwd weefgetouw. De kleuren en patronen die zij in de stof weven, hebben alle een symbolische betekenis. Het beroep van kente wever staat dan ook hoog in aanzien. Het weven van de vele ingewikkelde patronen vereist een hoge mate van specialisatie. De banen stof worden aan elkaar genaaid tot een rechthoekige lap, die als kleding gedragen wordt. Veel Ghanezen zien deze kleden als nationale dracht voor plechtige gelegenheden. We leren zelf kente weven.
  We zien hoe de bekende "Adinkra" stoffen worden gedrukt en maken zelf een stuk stof.
 4. Captain Africa | Bosumtwi lake, Ghana, Afrika
 5. In Boabeng zijn de apen heilige dieren. Ze zijn welkom tot in de keukens van de huizen waar ze voedsel komen halen. We maken een boeiende wandeling door het dorp met een natuurgids. Er leven twee soorten apen : de Mona, die het minst schuw is en graag in contact staat met de mensen en de zwart-witte Colobus, die eerder hoog in de boomtoppen verblijft. We leren ook heel wat bij over de bomen en planten.
  Hier leren we ook Afrikaans koken. We maken het typische gerecht "fufu" klaar. Dat is een soort stamppot met maniok, bananen, kip en groenten. We maken samen met de plaatselijke kokkin een heerlijke maaltijd klaar.
  We overnachten bij de hulporganisatie "Hand in Hand" in Nkoranza. Deze organisatie, geleid door een Nederlandse dokteres, geeft onderdak en verzorging aan gehandicapte kinderen uit heel Ghana. We bezoeken het verblijf en de werkplaatsen waar sieraden en souvenirs worden gemaakt, om de organisatie te helpen financieren. (Hand in Hand Guesthouse).
 6. We rijden verder naar het noorden. We bezoeken enkele typische dorpen. In Larabanga maken we een wandeling door het dorp. We bezoeken de moskee, die vermoedelijk de oudste is in west-Afrika.
 7. We malen een safari in het Mole nationaal Park. We zien olifanten, apen, antilopen, krokodillen en vele vogels. Hierna kunnen we ons verfrissen onder de Kintampo waterval. Overnachting in Techiman.
 8. Vandaag vindt in Kumasi het Akwasidae festival plaats. Dit is de dag waarop de Ashanti koning Osei Nana Otumfuo Tutu II de voorouders eer betuigt. Alle plaatselijke chiefs zijn van de partij, allen in kleurrijke kledij en behangen met juwelen. Er is een bonte parade van trommelaars, hoornblazers, zangers en dansers.
  De Ashantistaat ontstond op het eind van de 17de eeuw, met de eerste koning Osei Tutu. De hoofdstad was Kumasi. De Gouden Stoel, die symbool staat voor Ashantiland, werd volgens de legende ontvangen uit de hemel door de fetisj-priester Okomfo Anokye. Niettegenstaande de Ashanti lang verzet boden tegen de Britse overheersing, werd hun leger uiteindelijk verslagen in 1900. Hierna overnachten we aan het Bosumtwi-meer. (Lake Point Guest House)
 9. Captain Africa | Cape coast castle, Ghana, Afrika
 10. We rijden naar de kust en bezoeken het vissersdorp Elmina. We zien de drukke vissershaven en het kasteel. Het kasteel, gebouwd door de Portugezen in 1482 en later overgenomen door de Nederlanders, is het oudste Europese gebouw in Afrika. We overnachten in een mooi hotel bij het strand. (Coconut Grove African Village)
 11. Cape Coast was de vroegere koloniale hoofdstad en nu nog zien we vele vervallen koloniale gebouwen. In Cape Coast bezoeken we het kasteel, oorspronkelijk gebouwd door de Zweden en later ingenomen door de Britten. We zien de stille getuigen van de slavenhandel, waarbij miljoenen Afrikanen werden verscheept naar Amerika. Deze kastelen maken ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.(Coconut Grove African Village)
 12. In de omgeving bezoeken we ook het Kakum National Park, een van de belangrijkste toeristische attracties in Ghana. In het park bevindt zich de "canopy walkway", een systeem van hangbruggen van waarop men het regenwoud van bovenaf kan zien. Het systeem is gebouwd door twee Canadezen, die zoiets gelijkaardigs hebben gebouwd op slechts vijf plaatsen ter wereld. De wandeling over de hangbruggen is onvergetelijk. (Coconut Grove African Village)
 13. Terugrit naar Accra. In Accra bezoeken we de beroemde doodskistenmakers, die doodskisten maken in vele vormen : in een vis voor een visser, een auto voor een taxichauffeur, in een vliegtuig, een bierfles, een ananas, enz., naargelang de voorkeur of het beroep van de overledene.
 14. Aankomst in Brussel.

Info en prijzen

Prijs: € 1295 p/p

Captain Africa | vintage oud vliegtuig reis

Reis van 12 dagen : 4 tot 15 maart 2019

Single supplement : € 390

Groep : 4 tot 10 personen

Inbegrepen :
 • Alle vervoer ter plaatse
 • Hotels en ontbijt
 • Diensten van de begeleider
 • Entreegelden en excursies in het programma
 • Diensten van plaatselijke gidsen
 • Dossierkosten

Niet inbegrepen :

 • Internationale vluchten (richtprijs: € 600)
 • Dranken
 • Overige maaltijden
 • Visum, paspoort en inentingen
 • Activiteiten niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven (bv. souvenirs...)

Deze prijzen zijn op basis van tweepersoonskamers.


Maaltijden : Op gebied van maaltijden wordt er naar gestreefd een zo goed mogelijke kwaliteit aan te bieden. In de grotere steden kunnen we in de betere restaurants eten. Op kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Toch kan overal smakelijk gegeten worden, zonder vrees voor besmettingen. Langs de kust vinden we heerlijke vis of kreeft. De Afrikaanse keuken is weinig bekend, maar toch zeker niet te versmaden. Kraanwater is niet altijd te vertrouwen maar overal kan flessenwater, bier en frisdranken worden gekocht. Een budget van ong. €20 per dag kan volstaan voor de maaltijden.

Accommodatie : Er wordt naar gestreefd een zo comfortabel mogelijke accommodatie aan te bieden. In de meeste gevallen betekent dat een mooie kamer met airco en een propere badkamer. Het is echter onvermijdelijk dat op afgelegen plaatsen wat minder comfort voorhanden is. Dat wordt dan echter wel gecompenseerd door de mooie omgeving en het hartelijk onthaal.
Het kan uitzonderlijk gebeuren dat een van de vermelde hotels niet beschikbaar is. Dan wordt in een gelijkwaardig hotel overnacht.


Vervoer : het vervoer gebeurt met een eigen minibus of 4x4 wagen.


Aanbevolen lectuur :
Bradt Guide Ghana - Philip Briggs. Een reisgids met veel achtergrond informatie over Ghana.
Ghana... een reis op het ritme van de drums - Ada Rosman. Een boeiend hedendaags reisverhaal. De meeste plaatsen beschreven in dit boek worden ook aangedaan op deze reis.
Mosesvogels – Een rondreis door Ghana - Jan Boonstra. Een boeiende beschrijving met veel humor van de Ghanese maatschappij.
Ségou - Maryse Condé. Een machtig epos over de avonturen van een Afrikaanse familie in de 19de eeuw.


Taal : In Ghana is het Engels de officiële taal. Daarnaast worden er ook meerdere Afrikaanse talen gesproken.

Documenten : voor Ghana heb je een geldige reispas en een visum nodig. De reispas moet nog geldig zijn tot 6 maanden na het einde van de reis. Het visum kan je zelf halen bij de ambassade van Ghana of wij kunnen het voor je regelen.
- Ambassade van Ghana (B): 7, Generaal Wahislaan 7, 1030 Brussel, tel. +32(0)27058220
- Ambassade van Ghana (NL): Laan Copes van Cattenburch 70, 2585GD Den Haag, tel. +31(0)703384384

Gezondheid : Een inenting tegen gele koorts is verplicht. Die kan je krijgen in een van de vaccinatie centra. vaccinatie centra. Daar kan je ook de nodige informatie bekomen over eventuele andere vaccinaties en malaria preventie. Indien je een medisch probleem hebt kun je ons daar best van op de hoogte stellen voor de aanvang van de reis, zodat we daar zo goed mogelijk rekening mee kunnen houden.

Geldzaken : Je kan het beste contant geld (€) meenemen. In Ghana is de Cedi de munteenheid. 1 € = cedi. In alle steden en in vele hotels kan je zonder probleem wisselen. Kredietkaarten worden weinig aanvaard. Geld afhalen met een kaart kan soms (maar vaak ook niet) in de grote steden.


Currency data courtesy coinmill.com
Ashanti koning Vissers in Ghana Dorp in noord Ghana Ontmoeting met een schubdier Vissersboten in Ghana Ashanti festival, Ghana Ashanti festival, Ghana Ashanti festival, Ghana Kasteel van Cape Coast Kinderen in Ghana Ashanti feest Rivier in Ghana Vrachtwagen Ghana Kasteel van Cape Coast De weg naar Boabeng, Ghana

Waarom deze reis kiezen?

 • Het spectaculaire Akwasidae festival.
 • Ghana is een van de meest gevarieerde landen van Afrika.
 • We ontdekken het "echte" Afrika.
 • Leer afrikaans koken.
 • Safari met vele wilde dieren.
 • Relaxen op de mooie stranden van Ghana.
 • De slavenkastelen aan de kust.
 • De schitterende natuur van Ghana.
 • Tocht op de hangbruggen over het regenwoud.
 • Veel contact met de bevolking.
 • Kleine groep : 4 tot 10 personen
 • Met ervaren Belgische gids.

Prijs : € 1295  (excl. vlucht)

 

 

 

Blijf op de hoogte !

Wij hebben regelmatig nieuwe reizen en speciale promoties !
Vul je gegevens in en blijf op de hoogte.


Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

Je zult gemiddeld één e-mail per maand krijgen.

Recensies van reizigers

Heb je een vraag ?

Stuur ons een berichtje. Wij geven je zo snel mogelijk antwoord.Advertentie in krant of tijdschrift
Op een reissalon
Zoeken op het internet
Facebook
Vrienden of kennissen

We hebben wat gegevens nodig...
We hebben wat gegevens nodig...